Înscrie-te până în 15 martie și fii unul dintre cei 150 de bursieri care vor petrece șapte zile la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet.

Freedom House România dorește, prin Bursele unSettled, crearea unui mediu în care tinerii pasionați de domeniile lor de studiu să se angajeze într-un schimb de idei dincolo de ariile imediate de expertiză. Într-un program extrem de complex, desfășurat pe parcursul a șapte zile, vei avea ocazia să interacționezi cu artiști, personalități din mediul cultural, istorici și cercetători. Se vor desfășura ateliere artistice, dezbateri, proiecții de film, seri de socializare, vizite de studiu și sesiuni de tip bibliotecă vie cu oameni care au experimentat provocările comunismului.

Bursele sunt gândite pentru tineri români cu vârste între 18 și 25 de ani, din orice domeniu de studiu, indiferent că studiază în România sau în străinătate. Ce se caută? Dorință de învățare; minte deschisă și flexibilitate în interacțiunea cu studenți din alte medii academice; curiozitate și determinare; cunoașterea limbii engleze este un avantaj.

Bursierii vor fi împărțiți în două grupe de câte 75 de participanți. O grupă de 75 va participa la sesiunea din 6-12 iulie, iar cealaltă grupă la sesiunea din intervalul 13-19 iulie. Programul celor două sesiuni va fi identic.

Bursele unSettled fac parte din proiectul Learning from the Past to Build the Future, derulat în perioada octombrie 2019 – iulie 2020 de către Freedom House Romania, în parteneriat cu organizațiile civice Fundația Academia Civică, Geeks for Democracy, Forum Apulum, Funky Citizens, iTeach și susținut de Radio Europa Liberă și rețeaua de presă locală PressHub – formată din 26 de publicații locale independente.

Sursă informații și foto: Facebook / Bursele unSettled

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.