În perioada 9-15 august, Festivalul Ideo Ideis – ajuns la ediția 16 – sărbătorește cultura tânără în comunitățile din Alexandria și alte opt orașe, inclusiv Baia Mare.

”Experiența de învățare prin artă se întinde peste cele opt orașe ale trupelor selectate, iar Alexandria rămâne nucleul festivalului pentru al 16-lea an”, anunță organizatorii.

Trupele și orașele participante la ediția 2021 a Festivalului Ideo Ideis sunt: Alter Ego / Alexandria, A.C.T. / Bacău, Silver / Baia Mare, Drama Club / Botoșani, Amprente / Brașov, Victory of Art / București, 3,14 / Buzău, Praf de stele / Constanța și Art Attack / Sibiu.

”Pentru adolescenții din trupele selectate am gândit sub tema ediției #16 – IDENTITATEA, un program intens de ateliere de arte alăturate, întâlniri cu mentori și dezbateri pe idei culturale diverse, care să le amplifice explorările personale începute în interiorul trupelor”, detaliază organizatorii.

Și de această dată, festivalul va echivala cu ”o săptămână de explorări prin teatru și arte alăturate, ghidați de artiști referință în domeniu care le devin traineri și mentori. Timp de patru zile, toți participanții trec prin experiența unui atelier de teatru și, la alegere, dans, film, fotografie sau scriere creativă, artele devenind instrumente de conectare la sine și la ceilalți”.

Ideo Ideis este festivalul național de teatru tânăr născut ”într-un oraș care n-a avut niciodată un teatru. Ideo Ideis își are rădăcinile în Alexandria, comunitatea în care un grup de adolescenți s-a decis în urmă cu 15 ani că are nevoie de mai mult pentru propria dezvoltare. Că nu vor aștepta un teatru pentru a pune bazele unui festival de teatru care să le susțină interesele creative”, se arată pe site-ul festivalului. Ideea care stă la baza festivalului este clară: ”Vrem ca festivalul să îi inspire pe adolescenții care îi trec pragul să se întoarcă cu aceeași încăpățânare spre comunitățile lor și să le transforme în spațiile de care au nevoie în propria devenire”.

Mai mute detalii despre Ideo Ideis găsiți aici.

Sursă informații și foto: Ideo Ideis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.