Festivalul Internațional ”George Enescu” 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie, cu un program artistic excepțional, susținut de 4.700 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.

”Va fi o ediție care să readucă în viața tuturor bucuria sărbătorii. Festivalul Enescu 2021 va celebra 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și de aceea va oferi publicului cel mai amplu program de lucrări enesciene din istoria sa, interpretate de artiști și orchestre internaționale – 42, incluzând aici și cele cinci simfonii. Va fi în egală măsură o ediție jubiliară, deoarece Festivalul ajunge în acest an la cea de-a 25-a ediție”, au anunțat azi organizatorii.

Spre deosebire de celelalte ediții, Festivalul Enescu 2021 va trece printr-o serie de transformări și adaptări, pentru a face față provocărilor pandemiei. În primul rând, cele 66 de concerte sunt organizate în patru serii: Mari Orchestre ale Lumii (concerte desfășurate la Sala Palatului), Concerte și Recitaluri (la Ateneul Român, după amiaza), Muzica Secolului XXI (la Sala Radio), Enescu și Contemporanii (concerte de dimineață, la Sala Auditorium).

”Festivalul Enescu va pune în lumină secretul care l-a făcut posibil în cei 63 de ani de existență, uneori în condiții extraordinar de grele: implicarea organizațiilor, a instituțiilor și a oamenilor – artiști, spectatori, specialiști – care apreciază și iubesc muzica clasică, muzica lui George Enescu și proiectul Festivalului Enescu în sine. De aceea, la cea de-a 25 a ediție a sa, Festivalul Enescu va arăta cum se construiește „o istorie din iubire”. Iar pandemia ne forțează mai mult ca niciodată să strângem rândurile, să găsim soluții și să ne adaptăm, în loc să închidem porțile celui mai important eveniment cultural internațional pe care îl organizează România”, a declarat Oana Marinescu – director de comunicare al Festivalului Enescu.

“Muzica nu ne servește doar ca divertisment, ca hrană pentru suflet, ci servește și ca un comunicator foarte important între oameni, așa că în aceste vremuri dificile ale pandemiei, lumea are nevoie de frumusețe, de muzică, de cultură. Lumea are, prin aceasta, nevoie de Festivalul Enescu” a subliniat Vladimir Jurowski – director artistic al festivalului.

Modul concret în care se va desfășura festivalul va fi anunțat cel mai probabil în luna mai, iar vânzarea de bilete și abonamente este programată să înceapă în luna iunie.
Pe lângă concertele în sală, Festivalul Enescu 2021 va oferi acces la concertele sale și în varianta online, pentru publicul din întreaga lume, în sistem pay-per-view. Este prima oară când se recurge la acest sistem.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Festivalul Internațional ”George Enescu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.