Astăzi, de la ora 22.10, TVR 1 difuzează, la Telecinemateca, un film cu patalamaua Federico Fellini, în care protagonistă a fost soţia sa, actriţa Giulietta Masina. Filmul ”Nopțile Cabiriei” a câştigat Oscarul în 1958.

Producția cinematografică are în palmares 17 trofee, ceea ce chiar nu e de ici, de colo.

Anul trecut s-au împlinit 100 de ani de la naşterea regizorului Federico Fellini. Anul acesta, în februarie, s-au împlinit 100 de ani de la naşterea femeii care i-a marcat viaţa şi cariera: actriţa Giulietta Masina.

Când s-au cunoscut, în 1942, cei doi abia trecuseră de 21 de ani. El, tânăr autor de-abia sosit de la Rimini la Roma, iar ea, actriță participantă la un show de radio. În 1943 s-au căsătorit. Au avut o poveste de viață care ar fi bătut orice film.

Soţii Fellini – Masina au declarat, de fiecare dată, că au fost meniţi să fie împreună. ”Mi se pare magic să fii predestinat pentru ceva anume. Cred în destin. Şi cred că am avut şansa să întâlnesc pe cineva care să fie exact întregirea mea”, spunea Giulietta Masina. “Întâlnirea mea cu Giulietta a fost ceva predestinat”, spunea, la rândul său, Fellini.

Predestinare, magie a dragostei ori ambele? Contează doar că s-au iubit. Nemăsurat. Și mai contează că au lăsat în urmă o lecție de drag.

Sursa informațiilor și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.