Cele mai frumoase fabule ale lui La Fontaine, reimaginate în proză pentru copiii de astăzi, își așteaptă cititorii la Humanitas Junior.

”Personajele sunt aceleași, morala a rămas neschimbată, iar comicul de situații e și mai comic. S-au schimbat doar decorurile și scenografia, astfel încât cei mici să se identifice mai ușor cu eroii povestioarelor și să simtă că întâmplările din carte le sunt familiare”, se arată în prezentarea seriei pe site-ul Humanitas Junior.

Greierele și furnica

O greierașă se hotărăște să aibă o carieră de cântăreață în loc să lucreze într-un magazin universal, precum colegele ei, furnicile. Vara e caldă, fanii se îmbulzesc la concerte, ce mai contează altceva?

Cartea poate fi comandată aici.

Cocoșul și vulpoiul

Vulpoiul s-a săturat până peste cap de colegul lui, cocoșul, care e campionul școlii la jocul cu bile! Așa că se hotărăște să se răzbune și, plin de viclenie, uneltește un plan de acțiune. Dar cocoșul are de partea lui istețimea și – ce-i mai important – o mulțime de prieteni de la toate clasele, gata să-l ajute.

Cartea poate fi comandată aici.

Iepurele și broasca-țestoasă

Când, la îndemnul vulpii, broasca-țestoasă și iepurele fac un concurs de viteză, rezultatul cursei n-ar trebui să fie o surpriză. Dar dacă țestoasa e ambițioasă și perseverentă, iar iepurele, mult prea încrezător în forțele proprii, preferă să se distreze în loc să alerge?

Cartea poate fi comandată aici.

Corbul și vulpea

Întreaga savană e în fierbere: corbul a găsit o ditamai bucata de cașcaval și toate animalele, în frunte cu rinocerul, pun la cale să i-o fure. Dar pasărea nu se lasă păcălită de vicleniile lor și le zădărnicește planurile cât ai clipi. Și, totuși, nu e nimeni în stare să-l păcălească pe corb?

Cartea poate fi comandată aici.

Lupul prefăcut păstor

Lupul, un ticălos și jumătate, se hotărăște să se deghizeze în păstor și să se strecoare la petrecerea aniversară a unei oițe. Sărbătorita și-a invitat o mulțime de colegi de la școală, toți foarte gustoși, iar lupului îi lasă gura apă.

Cartea poate fi comandată aici.

La fiecare pagină copiii vor descoperi activități distractive. Iar la finalul cărții ”vor citi traducerea fabulei originale, într-o frumoasă reverență făcută literaturii clasice”, menționează sursa citată.

Informații și foto: Humanitas Junior

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.