Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare prezintă la Muzeul de Științe Naturale Piatra Neamț expoziția ”Telefoanele mobile și mineralele lor”. ”O lume fascinantă în cadrul unei expoziții inedite care evidențiază legătura esențială dintre mineralele extrase din adâncurile Pământului și dispozitivele pe care le folosim în viața de zi cu zi, în special telefoanele mobile”, se arată în prezentarea evenimentului.

Vernisajul are loc în 9 februarie, de la ora 12.00. Expoziția poate fi vizitată până în 10 aprilie. ”Prin intermediul acestui proiect expozițional, ne propunem să aducem în prim-plan povestea captivantă a evoluției telefoanelor mobile în perioada 1994-2014 și, în același timp, să subliniem importanța resurselor minerale în fabricarea acestor dispozitive tehnologice omniprezente în societatea contemporană”, menționează sursa citată.

Telefoanele mobile expuse provin din colecția lui Marian Abutoaiei, reprezentant al firmei GSM – ZONE din Iași.

Expoziția temporară „Telefoanele mobile și mineralele lor” a fost vernisată în 21 iulie la Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare.

Sursă informații: Complexul Muzeal Național Neamț. Sursă foto: Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Elevii de gimnaziu și liceu, invitați să se înscrie la concursul de eseuri „Mineralele din viața noastră”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.