Muzeul Naţional de Arheologie din Madrid, instituţie care găzduieşte și expoziţia „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane”, a înregistrat cel mai mare număr de vizitatori dintre muzeele naţionale, 329.714 de persoane, în anul 2021, conform unui comunicat al Guvernului spaniol.

Creşterea numărului de vizitatori se datorează expoziţiilor temporare, aşa cum este şi cea românească, dar şi profesionalismului organizatorilor, consideră autoritățile de la Madrid.

Expoziţia „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane” marchează 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Regatul Spaniei şi s-a bucurat de succes chiar de la început, Ambasada României de la Madrid anunţând că în octombrie 2021, prima lună de la deschidere, peste 16.000 de persoane i-au trecut pragul.

Expoziția este coordonată de Muzeul Naţional de Istorie a României şi adună 838 de artefacte din colecţiile a 39 de muzee din România. Aceasta va rămâne deschisă până la sfârşitul lunii februarie a acestui an.

Sursă informații și foto: Ministerul Culturii

Citește și: Prima poartă pe cinci stâlpi din Maramureș ”locuiește” la Muzeul Satului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.