Expoziția ”Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX-XX” (ediția a II-a), inițiată și organizată de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș împreună cu alte instituții muzeale, va fi mâine vernisată la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural.

Expoziția ”Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX-XX” (ediția a II-a) a fost organizată în noiembrie 2019 de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal Sibiu, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Muzeul Casa Mureșenilor Brașov, Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural și Muzeul de Istorie Sighișoara.

Sighișoara, Cetatea Făgărașului, Turda, Cluj-Napoca, Satu Mare au găzduit rând pe rând expoziția care o întâlnire cu biografiile și creațiile a 13 fotografi transilvăneni celebri: Theodor Glatz, Kamilla Ásbóth și Emil Fischer din Sibiu; Dunky Kálmán și Dunky Ferenc din Cluj-Napoca; Cserni Adalbert din Alba Iulia; Leopold Adler din Brașov; Mezey Lajos din Oradea; Ludwig Friedrich Schuller din Sighișoara; Huszthy Mátyás din Baia Mare; Iosif Schneider, Iuliu Pop și Ioniță G. Andron din Satu Mare.

În cadrul evenimentului, dr. Marius Câmpeanu, coordonatorul proiectului expozițional și editorial, va prezenta volumul II ”Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX- XX”, editat de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș în seria Bibliotheca Marmatia 8.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Prezență culturală băimăreană la Muzeul Țării Făgărașului | video
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie | A apărut ”Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX-XX” – volumul II

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.