Expoziția itinerantă „Zestrea minerală a României” a fost recent vernisată pentru a 14-a oară. De data aceasta la Muzeul de Științe ale Naturii din Arad. Acolo unde, aflată în al cincilea an de când se ”plimbă” prin țară, va putea fi vizitată până în 24 mai.

Expoziția a pornit la drum în 2019

Expoziția „Zestrea minerală a României” a pornit la drum în 2019, grație unui proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Un proiect în care Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” din Baia Mare este angrenat alături de Academia Română – Secția de Științe Geonomice, Universitatea București, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea „A. I. Cuza” Iași și Institutul Geologic al României – prin Muzeul Național de Geologie din București.

122 de eșantioane minerale expuse

Prezentarea expoziției „Zestrea minerală a României” este parte din evenimentele propuse de către Complexul Muzeal Arad pentru a celebra cei 130 de ani de existență care se împlinesc în acest an.

Panotarea expoziției „Zestrea minerală a României” la sediul Muzeului de Științe ale Naturii din Arad a reprezentat o provocare, după cum mărturisesc reprezentanții muzeului din Baia Mare: ”Dacă până acum în celelalte locații s-au utilizat vitrinele proprii, de această dată, pentru expunerea celor 122 de eșantioane minerale, a fost necesară regândirea modului de așezarea a acestora, pentru a putea fi puse în valoare în vitrinele puse la dispoziție de către gazde”.

Din partea Muzeului de Mineralogie ”Victor Gorduza” a luat cuvântul la vernisaj Sorin Prisăcariu, curatorul expoziției. Acesta a vorbit despre exponatele prezentate în vitrine, respectiv ”o parte din cele 38 de minerale descrise pentru prima dată în lume pe teritoriul național, precum și o serie deosebit de valoroasă de asociații minerale emblematice pentru spațiul geologic românesc”, menționează sursa citată.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza”

CITEȘTE ȘI:
Liceenii, invitați să participe la concursul de eseuri „Mineralele din viața noastră”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.