În 17 decembrie se împlinesc 250 de la naşterea marelui compozitor Ludwig van Beethoven, eveniment sărbătorit cu fast în întreaga lume de-a lungul întregului an, declarat Anul Beethoven. Şi Televiziunea Română se alătură acestor manifestări aniversare şi aduce în 17, 19 şi 31 decembrie trei evenimente internaţionale de cea mai înaltă ţinută.

Astfel, pentru aniversarea din 17 decembrie, TVR 3 a obţinut drepturile exclusive de redifuzare, începând cu ora 20.00, a unui concert special susţinut în cadrul Festivalului Internaţional ”George Enescu” ediţia 2017.

Două zile mai târziu, în 19 decembrie, TVR 2 intră de la ora 20.05 în clubul select al primelor posturi de televiziune care difuzează, în premieră internaţională, filmul „Louis van Beethoven”, cea mai mare producţie germană de film realizată în 2020, special pentru Anul Beethoven şi împlinirea a 250 de ani de la naşterea lui. Filmul a avut premiera online în octombrie, la Festivalul de Film de la Biberach, iar TVR 2 se numără printre cele foarte puţine televiziuni care îl difuzează în premieră, chiar şi înaintea televiziunilor producătoare din Germania şi Austria (care l-au programat de Crăciun). Filmul este o producţie-eveniment, cu un buget impresionant şi o distribuţie pe măsură.

Anul Beethoven se încheie la Televiziunea Română, simbolic, în 31 decembrie – când, de la ora 12.00, la TVR1, este programat un alt eveniment internaţional dedicat compozitorului. Este vorba de „Concertul aniversar Beethoven 250”, organizat la Bonn, oraşul său natal, exact în 17 decembrie, ziua sa de naştere. Evenimentul desfăşurat în prezenţa preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier este prezentat de violonistul Daniel Hope şi prilejuieşte întâlnirea iubitorilor muzicii clasice cu celebrul dirijor Daniel Barenboim şi renumita West-Eastern Divan Orchestra.

Sursa: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.