A fost primăvara premierelor și la Școala Populară de Artă ”Liviu Borlan” Maramureș. După ce în luna martie cursurile s-au mutat pentru prima dată în online, luna aprilie a venit cu primele concursuri și premii online…

Lavinia Lingurar, Patricia Chira și Ioana Ciuban, eleve la clasa de canto muzică ușoară (profesor coordonator, Codruța Lupșe), au fost trei dintre cei peste 1.400 de copii, tineri și adulți care s-au filmat acasă cântând și au trimis înregistrări pentru a se înscrie la concursul online internațional de interpretare vocală și instrumentală ”Muzica ne poate uni!”. Lavinia Lingurar a cucerit premiul I Golden, în timp ce Patricia Chira și Ioana Ciuban au obținut premiul II.

”A fost o experiență nouă pentru mine, dar mai ales pentru elevele mele! Nu pot să spun că au fost emoții la fel ca pe scenă…”, a mărturisit Codruța Lupșe – profesor canto muzică ușoară.

Sharis Ana-Maria Tibil, Antonia Ghiman și Cosmina Ghiman, de la clasa de canto muzică populară (profesor coordonator, Ramona Darha), s-au înscris la ”Festivalul Noii Generații”, respectiv ”Fii Star în Țara ta”. Sharis Ana-Maria Tibil a câștigat premiul I la ”Festivalul Noii Generații”, categoria Muzică Populară, 13-15 ani. Antonia Ghiman și Cosmina Ghiman au cucerit Trofeul ”Magic Star”, categoria Duete.

”Emoțiile sunt mai ușor de stăpânit atunci când te filmezi în fața unui părinte sau a cuiva din familie. Pe de altă parte, concursurile din mediul online sunt mai grele, fiindcă participanții sunt mai numeroși”, a menționat Ramona Darha – profesor canto muzică populară.

”Atât cursurile, cât și concursurile online sunt o soluție temporară pentru o perioadă, sperăm, temporară. Asta nu înseamnă că nu ne-am dori să ne întoarcem la modul de predare de dinainte de situația de urgență. Satisfacția noastră este aceea că, deși stăm acasă, nu pierdem timpul, ci dimpotrivă, lucrăm în continuare, și, iată, obținem chiar și premii, care ne mențin motivația în formă”, au declarat reprezentanții Școlii Populare de Artă.

Sursă informații și foto: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Din 23 martie, Școala Populară de Artă programează cursurile online
Școala virtuală Populară de Artă ”Liviu Borlan”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.