Cu două producții participă România la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary, Cehia, care începe astăzi și se va desfășura până în 8 iulie. Este vorba despre  lungmetrajul de ficțiune „Mammaliaˮ, în regia lui Sebastian Mihăilescu, și documentarul „Arsenie. Viața de apoiˮ, în regia lui Alexandru Solomon – arată reprezentanții Institutului Cultural Român.

„Mammaliaˮ, produs de microFILM, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, va avea premiera în Cehia în selecția oficială a programului „Imaginaˮ. Programul aduce în prim-plan filme cu o abordare neconvențională a narațiunii și a stilului. Selecția „Imaginaˮ se concentrează pe viziuni distincte și radicale ale limbajului cinematografic.

Documentarul semnat de Alexandru Solomon, „Arsenie. Viața de apoiˮ, produs, de asemenea, de microFILM, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, va avea premiera mondială în selecția oficială a programului „Proximaˮ, care celebrează originalitatea vocilor artiștilor dintr-un spectru cinematografic diversificat. Selecția „Proximaˮ promovează regizori debutanți, dar și nume consacrate care se fac remarcate prin abordări îndrăznețe.

Sursă informații și foto: ICR

CITEȘTE ȘI: Cernești | Peste 150 de participanți la Festivalul Național ”Vocea Transilvană”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.