A apărut DOOM 3 – Dicționarul ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române. Cuprinde circa 64.500 de cuvinte, dintre care aproximativ 3.600 sunt nou introduse.

DOOM 3 – Dicționarul ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române a apărut la Editura Univers Enciclopedic. Este o ediție revăzută și adăugită, apărută sub egida Institutului de Lingvistică ”Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române. Coordonatoare, Ioana Vintilă-Rădulescu.

Primele două ediții au apărut în 1982 și 2005. Prezentul volum este o ediție nouă, integral verificată și substanțial îmbogățită, a DOOM2, totalizând circa 64.500 de cuvinte, dintre care aproximativ 3.600 sunt nou introduse.

”S-au făcut peste 3.000 de recomandări punctuale noi, care țin seama de dinamica limbii și a societății, de sugestiile și observațiile privind DOOM2, de raporturile dintre normă și uz etc.”, se arată în prezentarea DOOM3.

Dicționarul ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române este destinat tuturor celor interesați să scrie și să vorbească corect românește.

DOOM3 poate fi comandat aici.

Sursă informații și foto: Editura Univers Enciclopedic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.