Luni, între orele 09.00 și 11.00, la Radio România Cultural, în emisiunea „Orașul vorbește”, se va discuta despre proiectul „Bisericile de lemn din Țara Lăpușului. Tururi virtuale”.

”Se pare că proiectul prezentat la Oncești, în 20 iulie 2022, de către noi, cei de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș, a avut răsunet. Și am fost invitați să îl promovăm și la radio”, arată, într-o postare pe pagina de Facebook, cei de la CJCPCT.

”Acest proiect cuprinde bisericile de lemn din cele 4 zone ale județului: Maramureșul Istoric, Țara Lăpușului, Țara Chioarului și Țara Codrului. Prin aceste proiecții noi încercăm să atragem un număr cât mai mare de turiști interesați de cultura tradițională a județului nostru. (…) Tururile virtuale ale bisericilor de lemn se vor desfășura pe întreaga durată a verii, sperăm să avem un număr cât mai mare de turiști interesați. Pe viitor s-ar putea să proiectăm și bisericile din alte zone, în funcție de doleanțele turiștilor. Pentru ca serile să fie cât mai interesante și mai antrenante pentru turiști, pe viitor, alături de proiecția bisericilor de lemn, vom prezenta și câte un film documentar etnologic realizat de noi și premiat la festivalurile internaționale de film din țară”, mai scriu reprezentanții CJCPCT ”Liviu Borlan”.

Sursă informații și foto: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale

CITEȘTE ȘI: „Bend it like Beckham”, la bibliotecă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.