Ministerul Culturii, în parteneriat cu Grupul Editorial Litera, lansează campania de promovare ”Diaspora citește românește”, în cadrul căreia persoanele aflate departe de țară pot avea acces gratuit, timp de 120 de zile, la platforma online diaspora.citeste.ro.

”Ne bucurăm că, prin parteneriatul cu Ministerul Culturii, putem să oferim românilor din diaspora biblioteca pe care – deși și-ar fi dorit – nu au putut să o pună în bagaj, la plecarea din țară“, declară Dan Vidrașcu – director general al Grupului Editorial Litera.
Platforma oferă acces la peste 2.000 de cărți digitale (ebook, audiobook, videobook, fișe de lucru) din toate domeniile de interes și adresează doar persoanelor aflate departe de țară, cărora le dă posibilitatea să citească în limba română de pe orice dispozitiv cu acces la internet (telefon, tabletă sau computer).

”Proiectul <<Diaspora citește româneste>> va ajuta la îmbunătățirea limbajului copiilor care merg la școală peste hotare, dar și la păstrarea identității naționale”, consideră reprezentanții Ministerului Culturii.

”Indiferent în ce parte a lumii s-ar afla, românii vor să citească românește și să ofere copiilor lor povești românești sau cărți in limba română. Platforma diaspora.citeste.ro oferă tuturor această posibilitate: indiferent că vor să citească în românește ultimul bestseller internațional sau că vor să pună copiilor la culcare un audiobook cu poveștile lui Creangă, fiecare va găsi ce i se potrivește”, spune Dan Vidrașcu.

Pentru a beneficia de lecturi gratuite pe diaspora.citeste.ro, beneficiarii campaniei trebuie să compleze un formular de înscriere, disponibil pe platformă.

În fiecare lună, diaspora.citește.ro se îmbogățește cu cele mai noi apariții editoriale și educaționale, astfel că navigarea va aduce mereu ceva nou și incitant. Dezvoltatorii platformei au în vedere și adăugarea unor produse interactive care să facă lectura și învățarea un proces cât mai agreabil.

Sursă informații: Ministerul Culturii. Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.