Mâine seară, în cadrul Festivalului Național de Teatru, va fi prezentat online spectacolul ”DEKAROOM”, creație colectivă produsă de Teatrul Municipal Baia Mare.

38 de spectacole selectate în festival

38 de spectacole au fost selectate în cadrul ediției 31 a Festivalului Național de Teatru. O ediție pentru care conceptul este ”Creația. Recreația. Re-creația”. Festivalul are loc online, în perioada 6-14 noiembrie.

Spectacolul ”DEKAROOM” – creație colectivă produsă de Teatrul Municipal Baia Mare, regia Andrei Dinu și Raul Hotcaș, scenografia Mihai Vălu – a fost selectat în festival și va fi prezentat joi seară, de la ora 21.00, pe site-ul www.fnt.ro. Linkul pentru vizualizare va fi disponibil timp de 48 de ore.

”Le-am umplut cu singurătăți în buclă…”

”Plimbându-ne prin locuri/spații pe care am fi jurat că le cunoaștem, o senzație foarte stranie de viu pulsa prin fiecare încăpere. În liniștea unei lumi care a fost pusă pe pauză, memoria acestor locuri era mai vie ca niciodată. Obiectele lăsate întâmplător sau uitate, culoarea pereților, micile fisuri prin care se strecura lumina naturală, toate aveau un amestec de frumusețe și singurătate. Când lumea s-a repornit, ne-am întors să le explorăm. Și le-am umplut cu singurătăți în buclă…”, își amintesc regizorii Andrei Dinu & Raul Hotcaș geneza spectacolului.

Spectacolul ”DEKAROOM” a avut premiera în 10 aprilie 2021. ”Te simți ocrotit ca într-un cocon în acest spectacol care nu e confortabil, nu te drăgălește, ci te zdruncină, dar e ca o zdruncinare de dinăuntru, în care te simți totuși în siguranță. Iar după patru ore, când ai ieșit afară, îți vine parcă să te întorci la măcar una din scenele văzute, cu un acut sentiment de dor de sine”, scrie teatrologul Claudiu Groza în Tribuna nr. 457/2021.

DEKAROOM

Regia: Andrei Dinu și Raul Hotcaș
Scenografia: Mihai Vălu
Video mapping: Norbi Mezei
Proiecții / Foto: Teo Molnar
Coregrafia: Raul Hotcaș
Desene: Daiana Nițu
Light design: Marin Codrea, Sandu Șimonca
Sound design: Dan Prodan

Distribuția: Ioan Costin, Alexandra Vanci, Carmen Bulancea, Inna Andriuca, Aurora Prodan, Iulian Bulancea, Denisa Blag, Petru Damșa, Alex Macavei, Eduard Bîndiu, Izabela Tsujimoto.

Pentru regia acestui spectacol, Andrei Dinu și Raul Hotcaș au câștigat Premiul pentru experiment artistic și originalitate estetică în cadrul Festivalului Internațional de Artele Spectacolului ATELIER, ediția 27, ediția 2021.

”DEKAROOM” poate fi văzut la Teatrul Municipal Baia Mare marți și miercuri, 16 și 17 noiembrie, de la ora 17.00.

Sursă informații: Teatrul Municipal Baia Mare. Sursă foto: TNT (foto deschidere), Teo Molnar (foto spectacol), Teatrul Municipal Baia Mare (afiș).

CITEȘTE ȘI:
”Dekaroom”, la Festivalul Național de Teatru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.