Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor lansându-și site-ul web în variantă îmbunătățită.

Ziua Internațională a Muzeelor este celebrată anual în 18 mai, începând din 1977. O sărbătoare înființată de Consiliul Internațional al Muzeelor pentru a crește gradul de conștientizare al publicului privind rolul muzeelor în dezvoltarea societății. Evenimentele dedicate acestei sărbători vizează întemeierea și consolidarea relațiilor dintre muzee, specialiști și public.

”Tema anului 2022 este «Puterea muzeelor», reflectată în demersurile instituționale de atingere a sustenabilității, de dezvoltare a capacității de inovare la nivelul digitalizării patrimoniului și al îmbunătățirii accesibilității, respectiv de educare a membrilor comunității”, se arată în comunicatul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Cel care a ales să sărbătorească Ziua Internațională a Muzeelor lansându-și site-ul web în variantă îmbunătățită. Cu o interfață mai prietenoasă cu vizitatorii și un design asortat profilului artistic.

”Conținutul științific este adaptat nevoii de accesibilizare și strategiei de digitalizare a patrimoniului. Continuăm astfel procesul de deschidere spre public, încercând să facilităm comunicarea cu membrii comunității, instituțiile de cultură, prietenii și susținătorii noștri”, menționează sursa citată. Drd. Oana Enășel, referent marketing, va prezenta site-ul live aici, de la ora 14.00.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor accesul vizitatorilor la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»este gratuit.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

CITEȘTE ȘI:
7 picturi de la Muzeul Județean de Artă, metamorfozate în ”Carte de colorat”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.