”Ce înseamnă Zero Waste? La fel cum spune și numele, această ideologie pornește de la premisa că nu trebuie să se irosească nimic. Este o superputere care ne permite să salvăm o parte din deșeuri și ne lăsăm imaginația să le dea naștere sub altă formă” – de aici trebuie să începem povestea despre Fairy Treasure.

”Am pornit la drum cu un vis, acela de a aduce politica Zero Waste în atenția tuturor”

”Am avut întotdeauna în jur oameni care au iubit lucrul de mână, iar atunci când fiica mea cea mare s-a născut, am devenit și eu dornică să creeze. Și, uite așa, de 13 ani mă ocup de diferite lucruri handmade. Am pornit la drum cu un vis, acela de a aduce politica Zero Waste în atenția tuturor prietenilor mediului, deoarece noi nu am moștenit pământul de la strămoșii noștri, ci l-am împrumutat puțin de la nepoți… Zero Waste reprezină un set de principii axate pe prevenirea poluării prin încurajarea inventării unor produse noi din unele vechi, astfel încât obiectele să își continue viața sub o altă formă, menținându-se în circuit în loc să devină deșeu și să afecteze mediul înconjurător”, face Boglarka Sass introducerea în universul Fairy Treasure, adăugând: ”Totul a început de la un hobby: fiind o persoană dinamică și socială, căutam mereu să fie înconjurat de oameni și energie, așa că am început să iau parte la ateliere handmade și de meșteșugărit. Încetul cu încetul hobby-ul s-a transformat într-un vis care a reușit să se materializeze prin Fairy Treasure. Deși o afacere mică, la început de drum, avem planuri mărețe”.

”Faceți lucruri ieșite din comun!”

De la o căciuliță croșetată pentru copilul unei prietene – așa a început povestea Fairy Treasure. ”Gama noastră de produse constă în genți și decorațiuni confecționate din materiale textile. Firma noastră și-a asumat misiunea de a salva materialele rămase în croitorii. Le salvăm din a ajunge la gunoi și a afecta mediul nostru înconjurător!”, spune Boglarka Sass. Borsetele cu model muzical sunt produsele care se vând cel mai bine, dar Boglarka Sass mărturisește că de bean bag-urile patchwork este foarte mândră. ”Faceți lucruri ieșite din comun!” este complimentul cel mai frumos primit la adresa obiectelor Fairy Treasure.

”Este sărbătoarea familiei, a iubirii”

Pentru a treia oară participă Fairy Treasure la Târgul Darurilor de Crăciun care se va deschide în 18 decembrie la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”: ”Suntem foarte bucuroși că putem fi alături de această echipă superbă!”

Fiind o mămică de două fete, Boglarka Sass admite că sărbătoarea preferată a familiei este Crăciunul: ”Este sărbătoarea familiei, a iubirii. Suntem în vervă maximă cu pregătirile, cu atât mai mult cu cât casa ne va fi decorată cu lucrușoare făcute de noi”. Dacă ar fi să pună pe lista Moșului cadouri pentru familie cumpărate de la Târgul Darurilor de Crăciun, atunci ar opta cu siguranță pentru săpunurile Fain. Iar dacă ar fi să ofere un cadou purtându-i semnătura, Boglarka Sass spune că ar oferi o jucărie unui copil: ”Dragonul mâncăcios de pijamale abia așteaptă să devoreze pijamaua unui copil care stă bolnav în spital și așteaptă să se facă bine. Și când dragonul termină de mâncat pijamaua, copilul poate să meargă acasă!”

 

Creațiile Fairy Treasure pot fi admirate fie pe contul de Facebook Fairy Treasure, fie pe site-ul fairy-treasure.ro.

Ramona-Ioana Pop

Sursă foto: Fairy Treasure

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.