Bijuteriile semnate Rebeca Dan sunt simple, fără a fi simpliste. Au personalitate, au acel ceva, nu știu ce, care te face să vrei din fiecare colecție câte ceva. Căldura lemnului, eleganța discretă a argintului, originalitatea simbolurilor pictate și armonia dintre toate aceste elemente este de-a dreptul seducătoare.

Totul a început cu mici bucățele de lemn

”Nu-mi aduc aminte cu exactitate momentul când am început să fac bijuterii, dar ceea ce m-a determinat inițial să mă apuc să creez a fost faptul că tatăl meu vitreg lucrează cu diferite esențe de lemn din care am văzut o mulțime de mostre mici. Toate aceste bucățele de lemn m-au făcut să mă gândesc dacă aș putea să le găsesc o nouă întrebuințare”, rememorează Rebeca.

Bijuterii în manieră minimalistă și modernă

Târgul Darurilor de Crăciun l-a descoperit inițial din postura de vizitator: ”Urmând Liceul de Artă și fiind într-un mediu artistic, participam ca vizitator la diferite târguri, dar cel mai frecvent mergeam la cel de la bibliotecă, cu timpul acesta devenindu-mi un loc foarte drag. Cel mai des eram atrasă de standurile cu bijuterii și de modul în care artiștii se exprimau prin ele. Așa că, încet-încet, influențată de mai mulți factori, am început să vreau să mă exprim și eu prin intermediul bijuteriilor”.

Pentru a treia oară participă Rebeca la evenimentul de la Biblioteca Județeană: ”Bijuteriile noastre au la bază lemnul, iar în jurul lui gravitează alte materiale care au rolul atât de a-l pune în valoare, cât și de a-l completa. La fiecare târg ne străduim să creem ceva diferit atât din punct de vedere al conceptului bijuteriei, cât și al materialelor folosite. Majoritatea bijuteriilor din lemn conțin elemente pictate, dar încercăm să păstrăm și piese neprelucrate, acestea remarcându-se prin frumusețea lor naturală”.

De această dată, la standul Rebecăi vor fi bijuterii din lemn pictat manual, combinat și cu alte materiale cum sunt pietrele semiprețioase, perlele, plexiglasul: ”Așa cum spuneam, la fiecare ediție de târg am adăugat și bijuterii noi. Particularitatea lor în acest an va fi conceperea într-o manieră minimalistă și modernă”.

Evitarea stagnării în anumite tipare, motiv de mândrie

Bijuteriile purtând semnătura Rebeca Dan sunt destinate tuturor celor care apreciază arta, indiferent de vârstă. ”Nu m-am gândit niciodată să transmit un mesaj anume prin ceea ce fac, ci pur și simplu să mă exprim pe mine prin creațiile mele, mesajul fiind doar o chestiune de percepție a celor care le apreciază”, consideră designer-ul.

Cerceii sunt de obicei cel mai vândut produs al Rebecăi, aceștia fiind mai ușor de asortat la o ținută. ”Nu sunt foarte mândră de o anume creație, mai curând ceea ce mă face mândră este momentul când reușesc să găsesc o abordare nouă unei bijuterii și sentimentul că astfel am evitat stagnarea…”, mărturisește Rebeca, adăugând: ”Cel mai frumos compliment este să-mi văd bijuteriile purtate de persoane a căror atitudine și vestimentație denotă bun gust”.

Din târg, Rebeca ar alege câte un cadou pentru fiecare persoană dragă. Și, în plus, ”aș alege să dăruiesc ceva naturii în semn de apreciere a atâtor lucruri dăruite de ea nouă”.
Pe Rebeca o puteți găsi la Târgul Darurilor de Crăciun începând din 18 decembrie.

Ramona-Ioana Pop

Sursă foto: Rebeca Dan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.