Damian Spinei și Emilia Solovastru

Damian Spinei a câștigat Marele Premiu al Festivalului Național Concurs de Folclor ”Ion Petreuș” – ediția 12.

Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” a organizat la Teatrul de Vară din Baia Mare a 12-a ediție a Festivalului Național Concurs de Folclor ”Ion Petreuș”.

Marele Premiu i-a revenit lui Damian Spinei. ”Scumpii mei prieteni!!! Vreau să vă împărtășesc bucuria mea. Am obținut trofeul 🏆❣️ Festivalului Național Concurs de Folclor <<Ion Petreuș>> din Baia Mare. Sunt onorat de aprecierea din partea mult stimatului juriu, a publicului maramureșean și a colegilor de breaslă”, a anunțat laureatul pe contul de socializare. Originar din Drochia (Republica Moldova), Damian Spinei este absolvent al Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

La secțiunea soliști vocali 16-30 ani, premiul I au cucerit Emilia Solovăstru și Cristina Ardelean Benta. Pe locul II s-au clasat Mihai Dolhascanu și Andrei Bălan, pentru ca Pertonela Popa și Cristina Stanciu să câștige premiile III. Au fost acordate mențiuni și premii speciale. La secțiunea instrumentiști 16-30 ani, Andrei Haneș și Vasile Cotos au cucerit premiile I, pe locul II s-au clasat Iolanda Popa și Ionuț Vancea, în timp ce Florin Varga s-a clasat pe locul III. Au fost acordate și mențiuni. Juriul a fost prezidat de Elise Stan.

Mai multe despre festival puteți afla aici.

Sursă informații: Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” , Facebook / Damian Spinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.