”A scrie poezie în limba română” este conferința care va fi susținută de conf. univ. dr. Daniel Cristea-Enache, de la Facultatea de Litere din cadrul Universității București, la Colegiul de Arte din Baia Mare.

La început de noiembrie, inspectorul școlar general Anca-Minodora Costin-Hendea și prof. dr. Adrian Sabău, coordonatorul proiectului ”CoolTURE, EduVOCATION, ProfESSIONALISM”, îl invitau pe conf. univ. dr. Daniel Cristea-Enache, de la Facultatea de Litere din cadrul Universității București, să susțină o prelegere în Baia Mare.

Răspunsul criticului literar a venit prompt: ”Este o onoare și o bucurie să țin o conferință pentru profesorii și elevii din județul Maramureș. M-am gândit la o conferință despre modul în care niște mari poeți, din epoci diferite, folosesc limba română ca instrument de expresie literară. Limba română este una, dar cum sună ea la Eminescu, Goga, Blaga, Arghezi, Fundoianu, Stănescu și Sorescu? La ce nivel de expresivitate duc acești poeți limba română și cum anume a reușit fiecare dintre ei să facă acest lucru?”

Așadar în 18 decembrie, de la ora 10.00, la Colegiul de Arte Baia Mare are loc conferința ”A scrie poezie în limba română”, susținută de conf. univ. dr. Daniel Cristea-Enache.

Prelegerea continuă șirul conferințelor din cadrul proiectului ”CoolTURE, EduVOCATION, ProfESSIONALISM”, în care personalități precum Alex Ștefănescu, Adrian Cioroianu, George Ardeleanu, Florin Zamfirescu, Ion Simuț și Ioan-Aurel Pop s-au adresat elevilor și dascălilor din Maramureș.

Organizatori: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare și Casa Corpului Didactic.

Sursă informații și foto: Facebook / Adrian Vasile Sabău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.