Tradiționalul eveniment „Crăciun în Maramureș” ajunge anul acesta la cea de-a XI-a ediție, urmând să se desfășoare în perioada 18 – 28 decembrie. Cuprinde vernisaje, conferințe, concerte de colinde, spectacole și alte activități specifice sărbătorilor de iarnă, care vor avea loc atât la Muzeul Satului din Baia Mare, cât și în alte locuri din cele patru zone etnografice ale județului: Țara Codrului, Țara Chioarului, Țara Lăpușului și Maramureșul Voievodal.

Scopul principal al acestui eveniment îl constituie angrenarea autorităților publice locale și a instituțiilor de cultură din întreg județul în vederea punerii în valoare a obiceiurilor de Crăciun, a frumuseții portului popular, a colindelor maramureșene și, nu în ultimul rând, a bucătăriei tradiționale.

Cele mai așteptate manifestări ale acestei ediții vor avea loc în data de 21 decembrie, în Muzeul Satului din Baia Mare, unde cei prezenți se vor bucura de colindele copiilor, de interpretarea ”Viflaimului”, de umblatul cu steaua, Sorcova și Plugușorul, precum și de prezentarea bucatelor specifice sărbătorilor de iarnă din Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.