Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” și Casa de discuri Roton Music anunță o colaborare eveniment și lansarea, în această toamnă, a două noi produse discografice ce cuprind unele dintre cele mai frumoase lucrări dedicate Crăciunului.

”Acesta este primul proiect discografic de amploare al Corul Național de Cameră <<Madrigal-Marin Constantin>>, dirijat de Anna Ungureanu, după aproape două decenii. Lansarea celor două albume marchează și noua colaborare a celebrului cor cu Roton Music, una dintre cele mai importante case de producție din România”, anunță madrigal.ro.

Albumele conțin înregistrări ale unor celebre compoziții dedicate Crăciunului, cu siguranță cea mai iubită categorie de repertoriu a Madrigalului. Selecția va include lucrări clasice românești, dar și pagini muzicale internaționale, din registrul modern, care nu au fost interpretate până acum de niciun alt ansamblu coral românesc.

Prin cele două noi albume discografice, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” continuă și îmbogățește una dintre cele mai longevive tradiții muzicale. ”Încă de la înființarea sa de către maestrul Marin Constantin, în anii României comuniste, Corul Madrigal s-a conectat cu publicul său în cele mai semnificative momente ale calendarului spiritual. Colindele interpretate de Corul Madrigal au devenit un adevărat atribut cultural al ultimei jumătăți de secol, iar puritatea și emoția unică a sonorității celui mai important ansamblu coral din țară au ajuns să se identifice în inimile românilor cu spiritul sărbătorii Crăciunului”, arată aceeași sursă.

Sursă informații și foto: Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.