De Ziua Internațională a Copacilor, celebrată în întreaga lume în 30 aprilie, editura Pandora M a adus în atenția tinerilor cititori volumul ”Copacul”, de Ana Dragomir, cu ilustrații de Ionuț Robert Olaru.

Copacul din cartea Anei Dragomir s-a născut în 17 noiembrie 1558, chiar în ziua în care era încoronată Regina Elisabeta I a Angliei. Iar povestea lui se întinde până în straniul an 2020. Copacul este acum un arbore bătrân, care a cunoscut multe: războaie, povești de iubire, răutate, dar și multă, multă iubire.

”Insolitul personaj al Anei Dragomir este un martor al Istoriei mari, cu războaiele și marile ei nedreptăți, dar și al istoriei mici, pline de gingășii, promisiuni și ingenuități. Copacul este martorul copilăriei”, consideră scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu.

”E o bună lecție despre lume și istorie pe care ne-o predă cu farmec o prozatoare aflată, surprinzător, de cealaltă parte a catedrei: în băncile gimnaziului”, spune criticul literar Cosmin Ciotloș.

Da, în băncile gimnaziului, pentru că Ana Dragomir are 14 ani și locuiește în București. Iar ”Copacul” este a treia carte scrisă de ea. A debutat în 2019, cu ”În căutarea inspirației”, o poveste emoționantă și antrenantă despre puterea imaginației și despre călătoriile care ne aduc prieteni pe viață. După un an a lansat ”Praf de zâne”, în care ne convinge că lumea poveștilor este la fel de importantă pentru copii și pentru părinți.

”Talentul nu ține de vârstă sau de experiență, e un dar pe care-l primești și de care trebuie să ai grijă. Reușita însă ține de șansă, de oportunitate. Degeaba ai har dacă nu ai un context să ți-l exprimi. Ana le are pe ambele. Cu cât e mai mare talentul, cu atât mai atentă trebuie să fie cu el. Poveștile ei nu sunt scoase cu forcepsul, îi țâșnesc din inimă și din minte simplu, firesc, fără efort. Emoțiile ei apar organic, nu sunt construite”, scrie Chris Simion-Mercurian, scriitoare și regizoare de teatru.

Autoarea și editura întăresc mesajul cărții prin donarea a 10% din vânzările titlului pentru împădurirea zonelor defrișate din țara noastră, prin intermediul parteneriatului cu Asociația Tășuleasa Social, se arată pe blogul editurii. Astfel, romanul destinat copiilor de 8-12 ani este nu doar o frumoasă călătorie prin secole încărcate de istorie, ci și un manifest pro natură și ecologie.

📚 Cartea poate fi comandată aici. Primele 50 de exemplare vor avea autograful autoarei și un cadou surpriză.

Sursă informații și foto: editura Pandora M

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.