Un program integral Beethoven va fi interpretat live joi, 3 decembrie, de la ora 19.00, de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul englez Jonathan Berman, pe scena Ateneului Român.

Concertul va fi transmis pe canalele online în cadrul Anului Beethoven, pentru a celebra 250 de ani de la naşterea celebrului compozitor german. Programul este alcătuit din Trei Equali pentru patru tromboane, WoO 30, Serenada pentru flaut şi orchestră, op. 25 – adaptare de Sorin Petrescu după Serenada pentru flaut, vioară şi violă, şi Simfonia nr. 8, în fa major, op. 93.

„Ludwig van Beethoven, supranumit Titanul în literatura de specialitate, este considerat o figură cardinală în evoluţia muzicii tuturor timpurilor, fiind un întemeietor al unei noi generaţii de muzicieni şi al unei alte atitudini faţă de creaţiile compozitorilor. Pentru a omagia aceste ipostaze ale marelui compozitor, ne bucurăm ca la acest început de decembrie să prezentăm două lucrări interpretate în premieră la Ateneul Român”, a arătat Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu”. Astfel, joi, se va interpreta live, la Ateneul Român, în primă audiţie în România, Trei Equali pentru patru tromboane şi, de asemenea, va fi prezentat un aranjament original, Serenada pentru flaut şi orchestră, cu solistul Ion Bogdan Ştefănescu.

„Serenada de Beethoven are două versiuni realizate de compozitor, una pentru flaut, vioară, violă, op. 25, şi alta pentru flaut şi pian, op. 41. Varianta pentru flaut şi orchestra de coarde, prezentată de Filarmonica ”George Enescu”, aparţine pianistului Sorin Petrescu şi mi-a fost dedicată. Este o muzică plină de vervă, spectaculoasă, cu părţi lirice splendide, alături de cele rapide de mare virtuozitate. Cred că acest aranjament va avea un succes internaţional, fiind o premieră mondială”, subliniază solistul Ion Bogdan Ştefănescu.

Concertul va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu”: site, Facebook şi YouTube.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.