25.894 de vizitatori a avut la sediu în 2019 Complexul Astronomic Baia Mare, iar expozițiile itinerate în orașe din România au avut alți aproximativ 25.000 de vizitatori. Dintre vizitatorii de la sediu, 12.396 au reprezentat beneficiari ai tichetului redus pentru copii/elevi/studenți/pensionari.

”În zona online, Complexul Astronomic Baia Mare a colectat 145.000 de vizualizări de pagină cu cele două website-uri pe care le gestionează în prezent www.planetariubm.ro și www.crt-ro.com”, menționează Petru Ciprian Crișan – educator muzeal, completând: ”A fost un an excelent pentru Complexul Astronomic Baia Mare, implicat într-un proiect european complex ce vizează schimburi de experiență cu specialiști de la unele din cele mai importante planetarii din Europa (Hamburg – Germania, Budapesta – Ungaria, Hurbanovo – Slovacia, Brno – Cehia, Zielona Gora – Polonia, la care alăturăm, cu modestie – dacă ne permiteți, Planetariul Baia Mare din România) și realizarea în comun a unui produs științific de popularizare a impactului tehnologiilor cosmice în viața cotidiană, un spectacol de planetariu care va fi distribuit gratuit planetariilor europene”.

Cei de la Complexul Astronomic Baia Mare promit un an 2020 extrem de ofertant pentru public: ”Noutățile se vor ține lanț începând cu luna martie. Să înceapă numărătoarea inversă!”

Sursă informații și foto: Complexul Astronomic Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.