Marţi,  de la 22.10, TVR 1 a programat la Telecinemateca filmul ”California”, un western spaghetti, producţie Italia, 1977, în regia lui Michele Lupo, avându-l în distribuție pe Giuliano Gemma.

După Războiul Civil American, pistolarul Michael Random, poreclit „California”, tânjeşte după o familie şi o viaţă liniştită. În timp ce călătoreşte prin Missouri împreună cu prietenul său Willy Preston, California este martor la uciderea acestuia de către o ceată de bandiţi. Nu-i rămâne decât să-şi continue drumul până la ferma rudelor lui Willy şi să le anunţe moartea tânărului. Îndrăgostit de Helen, sora prietenului său, California speră că-şi va putea schimba viaţa. Însă dorinţa de răzbunare şi „fantomele” războiului nu vor înceta să-l bântuie.

Giuliano Gemma a intrat în cinematografie la 18 ani ca şi cascador, dar a ajuns să joace în zeci de filme. Chiar dacă rolurile sale cele mai cunoscute au fost în western spaghetti, Gemma a demonstrat că registrul său actoricesc nu se limitează la un singur gen, aşa că a avut succes şi în alte filme, precum ”Ghepardul”, ”Angelica” sau ”Corleone”. Succesul său a fost cu atât mai mare cu cât în copilărie, pe când se juca afară, el a găsit în iarbă o bombă din cel de al Doilea Război Mondial – care i-a explodat în faţă şi i-a lăsat o cicatrice pa care a purtat-o toată viaţa. Dar şarmul, talentul, puterea de muncă şi caracterul i-au adus aprecierea internaţională, certificată în 2008 cu un Glob de Aur pentru întreaga sa carieră.

Sursă informații și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.