Unele edituri au anunțat deja cărți pe care le au în pregătire și urmează să ajungă cât de curând pe rafturile librăriilor. Am ”frunzărit” pentru dumneavoastră oferta editurilor și am spicuit câteva dintre titlurile divulgate la capitolul ”în pregătire”.

”Din ce e făcut un măr” va apărea în 2020 la editura Humanitas, în colecția ”Seria de autor Amos Oz”. Volumul cuprinde șase conversaţii între Amos Oz și Shira Hadad despre scris și despre dragoste, despre sentimentul de vinovăție și despre alte plăceri. Traducere, Gheorghe Miletineanu.

Tot la Humanitas, dar în colecția ”Raftul Denisei” va apărea ”Viața amoroasă”, de Zeruya Shalev. Roman inclus în prestigioasa listă „Cele mai bune 20 de romane din ultimii 40 de ani“ din ”Der Spiegel”. Bestseller internațional – tradus în peste 30 de țări și ecranizat în 2007, în regia Mariei Schrader -, ”Viața amoroasă” este anatomia unei obsesii redate într-un stil provocator și liric. Traducere și note de Ioana Petridean.

”Lăptarul”, de Anna Burns, este un roman recompensat cu Man Booker Prize 2018, National Book Critics, Circle Award și Orwell Prize. ”Un roman cu impact remarcabil încă de la apariţie, <<Lăptarul>> impresionează atât prin dimensiunea personală, subiectivă, cât şi prin deschiderea istorică şi originalitatea radicală a vocii care îşi spune povestea”, se arată pe site-ul editurii Polirom. Traducere din limba engleză și note de Mihaela Ghiță.

”În fiecare zi au loc miracole. Nu în alte părți ale lumii sau în locuri sfinte, ci chiar în propria noastră viață. În fiecare zi apar oportunități noi, pe care uneori suntem prea ocupați ca să le observăm. Dar dacă devenim receptivi la prezența miracolelor ne putem transforma radical viața, bucurându-ne de experiențe uimitoare și încântătoare, pe care înainte nu ni le-am putut imagina. Asta nu se poate întâmpla însă peste noapte.” Dacă aceste rânduri vi se par incitante, atunci veți savura cartea ”O viață împlinită” de Deepak Chopra, o apariție a editurii Paralela 45. Traducător: Alina Luca.

O carte publicată în peste 40 de țări, ”Culorile vieții” de Kristin Hannah va apărea la editura Litera. „Schimbările rapide și inteligente de ritm, personajele complexe și interesante fac din Culorile vieții o lectură deosebit de atractivă“, scrie ”USA Today”. Cu ritmul lui alert și introspecția emoțională profundă, ”Culorile vieții” este un roman de neuitat despre relațiile dintre surori, despre rivalitate, iertare și împăcare – într-un cuvânt, despre familie.

”Bucuria de a trăi cu mai puțin” de Joshua Becker va apărea la editura For You și pornește de la ideea că deținem prea multe lucruri: ”Consumerismul ne îmboldește să obținem case mai mari, mașini mai rapide, tehnologie mai sofisticată, dar nu aduce niciodată fericire. Dimpotrivă: ne sporește dorința de a avea și mai multe”. Cartea ”Bucuria de a trăi cu mai puțin” te ajută să recunoști beneficiile revitalizante pe care ți le oferă o viață cu mai puține obiecte, dar cu mai multe experiențe împlinitoare. Fă-ți loc în viață pentru ce dorești cu adevărat!

R. Anda Toma

Sursă informații și foto: humanitas.ro, polirom.ro, Facebook / Editura Polirom, edituraparalela45.ro, editura-foryou.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.