”Cartea pe roți“, prima librărie mobilă din lanțul Humanitas, a pornit azi la drum. Prima oprire, comuna Scrioaștea din Teleorman. Până în decembrie, ”Cartea pe roți“ va ajunge și în alte câteva zeci de localități din toată țara, prilej cu care va exista o donație în cărți către biblioteca locală sau școlară din localitatea-gazdă.

”<<Cartea pe roți>>, prima librărie mobilă din lanțul Humanitas, este soluția la care ne gândim de câțiva ani pentru a reface legătura specială pe care oamenii o au cu librăriile, mai cu seamă în localitățile, nu puține, rămase fără librării. Am pus de câteva ori pe hârtie planul, am căutat parteneri ai proiectului, ne-am oprit. Anul acesta însă am hotărât că nu mai e timp de încă o amânare”, așa începe povestea.

”Cartea pe roți“ este o autorulotă încăpătoare, care are pe rafturi o selecție de câteva mii de titluri de la cele mai importante edituri și care astăzi a pornit la drum: ”prima oprire, comuna Scrioaștea, Teleorman, la Asociația <<Cu cărțile pe uliță>>, pentru a ajuta cu donații poate cel mai ambițios proiect educațional din România, născut din <<nebunia>> unui singur om: Relu Voicu”, se precizează pe contul de socializare al proiectului Humanitas.

”Numărul librăriilor din orașele medii a scăzut dramatic, mai ales în cazul localităților care au sub 50.000 de locuitori. În 2012 erau peste 500 de astfel de spații în toată țara, iar în primăvara anului 2020 Asociația Editorilor din România anunța că au mai rămas active între 200 și 250 de librării”, se arată în prezentarea proiectului ”Cartea pe roți“.

Până în decembrie, ”Cartea pe roți“ va ajunge și în alte câteva zeci de localități din toată țara, ”prilej cu care vom face și o donație în cărți către biblioteca locală sau școlară din localitatea-gazdă”, anunță cei de la Humanitas, adăugând: ”<<Cartea pe roți>> poate fi, pentru o vreme, echivalentul unei librării care se deschide în fiecare localitate în care va ajunge și în care se va întoarce periodic”.

Sursă informații, video și foto: Librăria Humanitas Cartea pe roți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.