”O carte frumoasă ca ziua de Crăciun, cu două coperte, două începuturi și două povești care se întâlnesc la mijlocul volumului”, așa începe descrierea volumului ”Cea mai frumoasă noapte. Cea mai frumoasă zi”, apărut la Humanitas Junior. Autor, Liana Alexandru. Ilustrații de Daniela Olaru.

În prima poveste, ”Cea mai frumoasă noapte”, copiii nu se mai joacă cu bulgări, ci în… rețea. Farmecul sărbătorilor de iarnă a dispărut odată cu multe minuni ale naturii. ”Din această pricină, Moșul pornește prin lume în căutarea unui convoi de animale fabuloase care să ia parte la un spectacol magic și să salveze Crăciunul”, se arată pe site-ul editurii.

A doua poveste, ”Cea mai frumoasă zi”, se petrece în ajunul celei mai frumoase sărbători. Când Moșul descoperă o fetiță care nu se poate bucura de daruri pentru că nu o are alături pe mama. Plecată departe, în altă țară. Ca să o aline, îi face cel mai neașteptat cadou: povestea Crăciunului.

”Două legende moderne în care oamenii și animalele se ajută reciproc pentru a putea reînvia «magia albă» a zăpezilor ce umpleau de farmec sărbătorile de odinioară”, precizează sursa citată.

Liana Alexandru a început să scrie ficțiune de dragul fetiței ei. Ca să le poată explica mai bine copiilor, dar și adulților, cine este azi Moș Crăciun. Prima ei poveste, ”Băiatul care nu credea în Moş Crăciun”, ilustrată de Ana Alfianu, a fost publicată în 2019 la Humanitas Junior.

Cartea ”Cea mai frumoasă noapte. Cea mai frumoasă zi” poate fi comandată aici.

Informații: Humanitas Junior. Foto: Facebook/Cea mai frumoasă noapte. Cea mai frumoasă zi

CITEȘTE ȘI:
Fabule de ieri, reimaginate pentru copiii de azi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.