Picturi rar văzute, inclusiv ale fondatorilor Școlii de pictură din Baia Mare, compun expoziția ”Capodopere ale artei băimărene”. A fost vernisată recent la Galeria Cetății din cadrul Centrului de Cultură și Artă Târgu Mureș. Printre exponate se numără și patru lucrări din patrimoniul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», semnate de Boromisza Tibor, Bálint Rezső și Grünwald – Ivanyi Bela.

Expoziția este realizată în cadrul Programului Patrimoniului Central European lansat de Fundația Moștenirii Culturale Construite din Europa Centrală. ”În cadrul acestui proiect, în vară a fost deschisă expoziția intitulată «Reîntoarcerea, capodopere ale artei băimărene din colecții private» în Baia Mare – locul unde au fost create lucrările -, iar multe dintre exponatele prezentate au fost văzute pentru prima dată de către public”, se arată în prezentarea evenimentului de la Galeria Cetății.

Expoziția ”Capodopere ale artei băimărene” poate fi vizitată până în 7 ianuarie, de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00.

Sursă informații și foto: Centrul de Cultură și Artă Târgu MureșMuzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

CITEȘTE ȘI:
”Culorile Maramureșului”, la Art Safari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.