Fundația Cărturești, în parteneriat cu Pro Patrimonio și Asociația Maria, anunță continuarea programului de ”Burse și rezidențe de creație literară dedicate scriitorilor români”.

”Aflate la ediția a doua, după patru rezidențe încheiate și cu un prim volum care a văzut deja lumina tiparului, Bursele și rezidențele de creație literară Cărturești duc mai departe demersul de susținere și încurajare a literaturii române contemporane”, precizează cei de la Cărturești.

În acest an proiectul constă în acordarea a cinci burse, respectiv cinci rezidențe de creație, în valoare de 1.300 de euro fiecare. La fel ca în 2020, vor fi oferite patru burse și patru rezidențe de creație la categoriile roman, proză scurtă, poezie și eseu, la care se adaugă o ”Bursă specială a juriului”. Aceasta din urmă va fi acordată pentru oricare dintre cele patru categorii menționate unui proiect literar remarcat de juriu în procesul de selecție și nu presupune criterii speciale de înscriere.

Pentru susținerea ”Burselor și rezidențelor de creație Cărturești”, cititorii sunt invitați să se alăture inițiativei, cumpărând cărțile autorilor români până în 30 septembrie din librăriile Cărturești și de pe carturesti.ro, în cadrul campaniei ”Cititori pentru Scriitori”. Astfel, 10% din vânzările obținute în urma campaniei vor fi redirecționate către Fundația Cărturești, pentru sprijinirea acestor burse și rezidențe.

Autorii interesați, cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani, se pot înscrie în perioada 1-15 octombrie. Perioada de selectare a bursierilor este 15 octombrie – 15 noiembrie.

La prima ediție a ”Burselor și rezidențelor de creație literară Cărturești” s-au înregistrat 150 de înscrieri.

Bursele și rezidențele de creație literară Cărturești au luat naștere din dorința de a promova și încuraja dezvoltarea literaturii române contemporane, începând cu sprijinul acordat autorilor ei. Într-o piață de carte unde pentru majoritatea autorilor, scrisul este al doilea, dacă nu chiar al treilea job, proiectul își propune să redea scriitorilor contextul necesar pentru a se dedica scrisului: timp, „o cameră doar a lor” și cât mai puține constrângeri exterioare.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Cărturești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.