Marţi, 2 februarie, de la 22.10, la Telecinemateca, pe TVR 1, puteți urmări un film în regia lui John Houston, care îi are în distribuţie pe Humphrey Bogart şi Gina Lollobrigida, actriţa despre care marele actor a spus că este „cea mai adevărată femeie pe care am văzut-o vreodată”. Este vorba despre filmul ”Mai tare ca diavolul”.

Billy Dannreuther, un fost bogătaş ruinat, împreună cu soţia lui şi o gaşcă de escroci care se dau drept comis-voiajori, au pornit cu vaporul spre Africa, unde au de gând să intre în posesia unor terenuri bogate în uraniu. În timpul unei escale neplănuite în Italia, necesară pentru repararea vaporului, pestriţa bandă întâlneşte un cuplu de britanici, Harry şi Gwendolyn, a căror destinaţie este tot Africa. Aventura se complică atunci când adevăratele identităţi ale personajelor, ca şi intenţiile lor, ies la iveală – scrie tvr.ro.

Humphrey Bogart a trebuit să insiste ca John Houston să fie regizorul acestui film (realizat în Italia), în condiţiile în care acesta din urmă lucra la Paris la producţia ”Moulin Rouge”. Cumva, John Houston a reuşit să „acopere” ambele proiecte, dar ”Mai tare ca diavolul” a fost ultimul film pe care Humphrey Bogart l-a făcut în regia lui John Houston.

Filmările în Italia nu au fost uşoare pentru americani, care au trebuit să lucreze cu echipe de actori, figuranţi şi tehnicieni italieni care nu vorbeau deloc engleza. Puţini ştiu că pentru a depăşi acest neajuns actorul britanic Peter Ustinov a ajutat în mod anonim la dublarea în film a mai multor actori italieni. ”.

Sursa: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.