”The Silversmith” a ajuns în Australia. La Sanctuary International Film Festival din Hope Island, a primit mențiunea de onoare, se anunță pe contul filmului băimărean.

”The Silversmith” este o ecranizare după romanul ”În umbra lui Shakespeare”, de Walter Übelhart. Un film în regia lui János Tárkányi, scenariul aparținându-i autorului cărții.
”Este un proiect atipic. Filme istorice nu s-au prea făcut de pe vremea lui Sergiu Nicolaescu. Asta din cauza costurilor și a recuzitei. Când am pornit la drum cu acest film nu știam cum va arăta în final. Dar, vorba domnului profesor Tarkanyi, «este un film vizionabil». În film se simt munca și pasiunea. Este atipic și pentru că alternează scene din perioada medievală cu cele din contemporaneitate”, declarat pentru eZiarultău Walter Übelhart.

Rețeta filmului ”The Silversmith” este una cu ”lipici” internațional. ”Bilanțul aprecierilor de până acum însumează: 20 de premii, de 8 ori finaliști, de 8 ori semifinaliști, 4 mențiuni de onoare, 3 nominalizări și 11 selecții oficiale, obținute la 47 de festivaluri, pe 6 continente”, se arată pe contul filmului băimărean.

Sursă informații și foto: Walter Übelhart, Facebook / The Silversmith Film

Mai multe descoperiți aici.

CITEȘTE ȘI:
Walter Übelhart: ”Un an de zile am ținut manuscrisul închis într-un sertar”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.