”Baia Mare – natură și culoare” este expoziția temporară de pictură și grafică găzduită, începând de mâine, de Casa Darvas – La Roche din Oradea. Expoziția cuprinde 16 lucrări de artă plastică realizate de pictori evrei, activi în segmente diferite de timp în cadrul Școlii băimărene de pictură: Iványi Grünwald Bélla, Klein József, Ziffer Sándor, Jándi Dávid, Katz Márton, Hugó Mund, Lazăr Zin, Erdős Imre Pál și Vadász Endre. Lucrările selectate ilustrează renumitele peisaje băimărene și maramureșene, cu personaje fidel reprezentate, surpinse în diferite ipostaze și anotimpuri.

Expoziție curatoriată de Angela Lupșea, director Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor, și de Robert Strebeli, manager al Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Vernisajul are loc mâine, 13 iulie, de la ora 18.00, la Casa Darvas – La Roche (Oradea, str. Iosif Vulcan nr. 11). Intrarea la vernisaj  este liberă.

Expoziția va putea fi vizitată până în3 septembrie, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Un bilet de acces costă 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, elevi și pensionari. Expoziția

Eveniment organizat de Casa Darvas – La Roche împreună cu Asociația Oradea Heritage, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» și Consiliul Județean Maramureș.

Sursă informații: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Sursă foto: Casa Darvas – La Roche

CITEȘTE ȘI:
Până în 16 iulie, ”Pas de deux” la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.