”Actori de pus în ramă” este o campanie lansată azi de Teatrul Nottara și Muzeul Național de Artă al României.

În aceste vremuri dificile pentru lumea culturală, cele două instituții au găsit o modalitate inedită de a colabora, pentru a aduce arta mai aproape de oameni. Campania, care va avea loc în mediul online, constă în ”interpretarea” unor lucrări din patrimoniul Muzeului Național de Artă al României de către actorii Teatrului Nottara.

”Dacă n-am fi știut mai bine, am fi putut crede că Ioana Calotă a fost modelul pictorului Mihail Lapaty când a realizat lucrarea <<Buchetiera>>. Pentru că știm însă că modelul său a fost prințesa Maria Cantacuzino, iar lucrarea a fost realizată în 1857, ne dăm seama că lucrurile stau invers și lucrarea a fost modelul pentru fotografia Ioanei, realizată special pentru lansarea campaniei <<Actori de pus în ramă>>”, spun cei de la Muzeul Național de Artă al României.

Astfel, în fiecare zi de luni, pe paginile de Facebook ale celor două instituții vor fi postate imagini în care opera de artă este alăturată versiunii pe care actorii o realizează, intrând în pielea personajului din tablou.

Sursă informații și foto: Teatrul Nottara și Muzeul Național de Artă al României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.