”Ascultă 5 minute de muzică clasică” este îndemnul lansat în octombrie 2010. Și de atunci, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie, Radio România Muzical propune înregistrări cu celebre lucrări din muzica cultă în spații din cele mai neconvenționale. Azi, când se împlinește un deceniu de ”Ascultă 5 minute de muzică clasică”, Radio România Muzical a pregătit mai multe surprize.

”10 ani, mult, puțin, faceți și voi socoteala, vă dați seama câtă muzică clasică, chiar și în porțiunile astea mici homeopatice, de cinci minute, s-a putut aduna. Este o campanie extrem de interesantă, al cărei ambasador am onoarea să fiu. Duce muzica clasică peste tot unde este nevoie de ea, adică în cele mai neașteaptate locuri, în mall-uri, în centre comerciale, în bănci, în aeroporturi, în școli. Mă bucur foarte mult că are un succes deosebit, în special în rândul tinerilor. Ei sunt cei mai fervenți fani ai campaniei și cred că fiecare tânăr, fiecare copil, fiecare om, ar trebui să aibă șansa, de a intra în contact, măcar o dată, cu muzica clasică, să vadă dacă-i place sau nu. Nu-i obligatoriu să vă placă, dar dacă vă place, veți descoperi niște lumi fantastice”, este parte din mesajul lui Alexandru Tomescu – ambasador al proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică”.

Celebrul violonist, solist concertist al Orchestrelor Radio, oferă și un cadou la ceas aniversar: ”Acum, pentru că nu există aniversare fără un mic cadou, cadoul meu pentru cei 10 ani este chiar un concert întreg, un concert pe care l-am susținut la Sala Radio, împreună cu bandeonistul Omar Massa, în cadrul turneului Stradivarius, Piazzolla 99 se numește spectacolul”. Înregistrarea video a acestui concert poate fi urmărită pe contul facebook Radio România Muzical joi, 1 octombrie, de la ora 20.00.

Radio România Muzical a pregătit și alte surprize pentru azi, 1 octombrie, data aniversării proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică” și Ziua internațională a muzicii. De la ora 15.30 poate fi ascultată înregistrarea unuia dintre cele mai așteptate concerte ale anului 2020: Concertul de vară al Orchestrei Filarmonicii din Viena, susținut în grădina Palatului Schonbrunn din Viena în 18 septembrie, sub conducerea lui Valery Gergiev, având pe celebrul tenor Jonas Kaufmann solist. De la ora 19.00, poate fi ascultat în direct recitalul susținut de violoncelistul Cornelius Zirbo, finalist în cadrul competiției pentru bursa „Moștenitorii României muzicale”, organizată pentru prima dată în 2020 de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera.

Partenerii proiectului sunt nume importante din retailul și business-ul românesc, care au susținut inițiativa cu entuziasm, observând impactul pozitiv pe care campania o are și asupra propriilor angajați, și asupra clienților lor din întreaga țară.

O altă latură a proiectului se derulează în școlile românești, „Ascultă 5 minute de muzică clasică” fiind un program național la care, în ultimul an școlar au participat peste 191.000 elevi din București și 31 de județe.

”În octombrie 2020, proiectul îi este dedicat lui Ludwig van Beethoven, aniversat la 250 ani de la naștere: în fiecare zi a lunii octombrie, câte o lucrare beethoveniană”, anunță cei de la Radio România Muzical.

Mai multe informaţii despre această campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute. Radio România Muzical, unicul post de radio românesc dedicat muzicii clasice, poate fi ascultat în FM (97.6 și 104.8) sau live online la www.romania-muzical.ro.

Sursă informații și foto: Radio România Muzical

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.