Expoziția ART Bunavestire reunește lucrări de pictură, sculptură și grafică semnate de 18 artiști din țară și de peste hotare. Pe lista artiștilor expozanți, și nume din Maramureș: Robert Strebeli, Dorel Topan, Laura Ghinea, Adrian Chira, Dorel Petrehuș, Liviu Rața, Aurel Cucu, Paul Covaci.

„©arte Buna-Vestire”, sculptura – simbol pentru ediția din acest an a expoziției, este realizată de Liviu Rața. ”Am pornit de la subtilități grafice și de la grafismul liniei, dorind să transform ideea de carte în carte-obiect care să rămână un simbol al expoziției ART Bunavestire 2022”, menționează artistul.

Cotorul cărții este reversibil și pe el apar, în cifre romane, anul și numărul ediției. Coperta exterioară amintește de cea a albumului ART Bunavestire 2022. Interiorul este format din două file, fiecare cu câte 18 rânduri. În stânga vor fi semnăturile artiștilor. În dreapta, cele ale organizatorilor expoziției, precum și ale unor critici și istorici de artă. 36 de semnături în total. Pentru că a 36-a ediție ART Bunavestire a fost vernisată vineri.

Expoziția ART Bunavestire este găzduită de Galeriile de Artă „Dr. Mihai Pop” din Negrești-Oaș. ART Bunavestire este o expoziție colectivă de artă organizată anual, începând din 1987.

Mai multe imagini de la expoziție, aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Judetean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» (credit – Liviu Rața)

CITEȘTE ȘI:
”Chipuri și cămeși” din Maramureș, la Muzeul Național al Țăranului Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.