”Aplauze pentru poet” / ”A Hand for the Poet” este un inedit proiect online de promovare a poeziei româneşti clasice şi moderne pentru publicul autohton, dar şi internaţional. Poate fi accesat online începând din 22 octombrie.

”Proiectul își propune susţinerea unui domeniu cultural marginalizat în contemporaneitate, aducând în sprijinul poeziei arta actorului, rostirea, imaginea, un demers cu atât mai important cu cât actul artistic e pus în relație cu vremurile pe care le trăim, mijlocit de social media”, se arată în prezentarea proiectului bilingv.

”Aplauze pentru poet” / ”A Hand for the Poet” cuprinde o serie de recitaluri actoriceşti video online care punctează repere poetice din cultura română. Într-o primă etapă, poezii de Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, George Coşbuc, Lucian Blaga, George Bacovia, Ion Barbu, Nichita Stănescu, Marin Sorescu în limba română şi – o parte dintre acestea – în engleză, vor fi prezentate în lectura unei pleiade de actori precum Ion Caramitru, Michael Pennington, Anamaria Marinca, Mircea Rusu, Emilia Popescu, András Istvan Demeter, Mihaela Rădescu, Alex Ştefănescu, Cătălin Frăsinescu.

Recitalurile poetice, filmate în primăvara şi vara anului 2021, sunt prefațate de o scurtă introducere în universul creatorului ales și ilustrate cu fotografii de epocă, manuscrise şi texte în formulă bilingvă despre arta sa poetică.

”Aplauze pentru poet” / ”A Hand for the Poet” îşi propune ”să contribuie la o mai bună cunoaştere a celor mai importanţi poeţi români clasici şi moderni, în forma originală, dar şi prin traduceri consacrate, în engleză, totul într-o manieră modernă, accesibilă publicului actual, pentru care principalul vehicul cultural este internetul, urmând a fi continuat în viitor şi cu alte nume semnificative”.

O producţie a asociaţiei culturale The Culture Club, cu sprijinul JTI, partener principal Pro Contemporania.

Descoperiți proiectul ”Aplauze pentru poet” / ”A Hand for the Poet”, aici.

Informații și foto: aplauzepentrupoet.thecultureclub.ro. Foto deschidere: ICR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.