Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” a participat la Festivalul internațional de folclor ”Muzici și tradiții în București”, ediția a XIV-a.

Evenimentul aduce în atenția publicului tradiții și culturi ale diferitelor popoare, ”având rolul de a valorifica identitatea națională și patrimoniul imaterial și de a prezenta și promova, într-o manieră unică, savoarea locală, națională și internațională a folclorului autentic. Misiunea este aceea de educație, evenimentul asigurând continuitatea transmiterii obiceiurilor reprezentative în mediul urban”, menționează organizatorii. În cadrul acestei ediții a festivalului, au participat ansambluri profesioniste din Serbia, Bulgaria, Turcia și România.

Din programul festivalului a făcut parte și o paradă a costumelor populare. La care au participat, potrivit sursei citate, ”peste 400 de artiști, ansambluri naționale și internaționale, comunități și minorități din întreaga țară, dar și fanfare”.

Festivalul este organizat de Primăria București, prin Centrul de Creație, Artă și Tradiție al municipiului București (CREART). Festivalul „Muzici și tradiții în Bucureşti” face parte din rețeaua Consiliului Internațional al Organizațiilor de Festivaluri de Folclor și Cultură Tradițională.

Sursă informații: Creart. Sursă foto: Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”

CITEȘTE ȘI:
Ca în povești, de Sânziene vor fi trei zile de sărbătoare în Borșa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.