Ansamblul Folcloric „Flori din Maramureș” (coordonator, maestrul coregraf Grigore Simionca) de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș a participat la Festivalul de Folclor Păstoresc ”Urcatul oilor la munte”.

”Înainte de a urca oile la munte, păstorii noștri nu vor mai petrece, nu vor mai deschide porțile oaspeților din toată țara în a treia duminică a lunii mai cum au făcut de 53 de ani, nu vor mai avea ocazia să arate tuturor că dragostea de viață la Novaci are specific ciobănesc, că folclorul este cel mai frumos lucru pe care poate să îl moștenească o comunitate” este mesajul organizatorilor – Primăria și Consiliul Local Novaci, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Gorj, Asociația Crescătorilor de Ovine și Bovine Novaci și Casa de Cultură Novaci.

Așa că, în premieră absolută, Festivalul de Folclor Păstoresc ”Urcatul oilor la munte” de la Novaci s-a derulat în acest an online.

Ansamblul Folcloric ”Flori din Maramureș” a fost unul dintre cele 23 de ansambluri din țară care au răspuns invitației organizatorilor de a transmite o înregistrare audio-video a unui program artistic susținut în trecut într-un spectacol cu public. ”Aceasta a fost <<procedura>> de înscriere în festival și acesta a fost modul în care, ansamblul nostru a promovat, încă o dată, dansuri din zona Maramureșului istoric și – bonus – cântece cu solista Raisa Alexia Vlășan”, menționează reprezentanții Centrului ”Liviu Borlan”.

🎶 Înregistrarea cu care Ansamblul Folcloric ”Flori din Maramureș” a participat la festival este disponibilă aici.

Sursă informații și foto: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș

CITEȘTE ȘI:
După cursuri online, concursuri și premii online la Școala Populară de Artă ”Liviu Borlan”
”Tradiții maramureșene… în aste vremuri cu baiuri”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.