”ANANSI. World Fiction” este noua colecție de traduceri din literatura universală de la Pandora M care așteaptă să fie descoperită atât în librăriile fizice, cât și în cele online.

Noua colecție, așezată sub semnul lui Anansi – zeul african al poveștilor -, include cinci serii: ”Anansi. Contemporan” – dedicată literaturii actuale, ”Anansi. Clasic” – un spațiu al clasicilor secolului XX, ”Anansi. Mentor” – ce reunește eseuri literare, ”Anansi. Ego” – seria dedicată memorialisticii și ”Anansi. Blues” – seria poeziei.

”«De ce Anansi?»… Pentru că facem parte din Grupul Editorial Trei, o să vă dau răspunsul cel mai adecvat profilului nostru: pentru că așa ni s-a arătat într-un vis, pentru că am vrut să rămânem în zona mitologiei și, în fine, pentru că Anansi e un zeu jucăuș și înțelept, așa cum ne propunem să fie această colecție”, a mărturisit Bogdan-Alexandru Stănescu – coordonatorul noii colecții.

Colecția debutează cu șase titluri, semnate de nume de primă mărime ale scenei literare internaționale: ”Viața mincinoasă a adulților”, de Elena Ferrante; ”Nu voi mai vedea lumea niciodată”, de Ahmet Altan; ”Bine ai venit în America!”, de Linda Boström Knausgård; ”Autobiografia”, de José Luís Peixoto; ”Dora și Minotaurul”, de Slavenka Drakulić; ”Jurnalul unui librar”, de Shaun Bythell. Copertele colecției și layoutul sunt realizate de artistul vizual Andrei Gamarț.

Pe lista autorilor care urmează să apară în cadrul colecției ”ANANSI. World Fiction” se află nume precum Paul Auster, Martin Amis, Manuel Vilas, William S. Burroughs sau Robert Graves. De asemenea, două romane recompensate recent cu premii importante – ”Hamnet” de Maggie O’Farrell (Women’s Prize for Fiction) și ”The Discomfort of Evening” de Marieke Lucas Rijneveld (Man Booker International) – se află deja în pregătire.

”ANANSI. World Fiction” este un proiect inițiat de Editura Pandora M, parte a Grupului Editorial TREI, și coordonat de Bogdan-Alexandru Stănescu, scriitor și unul dintre cei mai apreciați editori români, cu o bogată experiență, de peste 15 ani, în sfera traducerilor din literatura universală.

📚 Mai multe detalii despre ”ANANSI. World Fiction” și despre cele șase titluri cu care debutează colecția, descoperiți aici.

Sursă informații și foto: Pandora M

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.