Muzeul Judeţean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare” vă invită să vizitați expozițiile de artă alături de familie și prieteni – cu mic, cu mare – luând parte la activități interactive și/sau multisenzoriale! Sunt pregătite experiențe pe placul fiecăruia, indiferent de vârstă, preferințe sau afinități: puteți explora galeriile căutând indicii, găsind tablouri sau regăsind ipostaze citadine uitate.

Pentru familiile cu copii mici, ”Trusa de privit în muzeu”

O sumedenie de experiențe multi-senzoriale, pe care Asociaţia Da’DeCe le-a pus în „Trusa de privit în muzeu”, este oferta pentru familiile cu copii de 4-6 ani. ”Trusa de privit în muzeu” este un kit pedagogic elaborat special pentru Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare” de către educatorul muzeal Iulia Iordan și Asociația Da’DeCe (București) printr-un proiect cofinanțat de AFCN. Ansamblul de elemente interactive, texturi și activități facilitează vizita celor mici și a însoțitorilor lor, părinți sau bunici, și îi ajută să înțeleagă și să rețină semnificația fenomenului ”Centrul Artistic Baia Mare”. Trusa este disponibilă în trei limbi: română, maghiară (traducător drd. Tímea Ferencz) și engleză (traducător Chuck Hubbard) și poate fi împrumutată gratuit de la casieria muzeului.

Pentru aventuroși, aplicația Questo

Pentru cei care se visează Sherlock Holmes, provocarea este o plimbare prin muzeu folosind ”Questo” și aflând detalii neștiute despre picturi. ”Questo” este o aplicație care oferă vizitatorilor Muzeului Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare” posibilitatea parcurgerii unui tur interactiv al expoziției permanente, construit ca un traseu ghidat de indicii și ghicitori. Dacă doriți să vă testați aptitudinile de detectiv, aplicația poate fi descărcată gratuit din AppStore și Google Play. Aplicația a fost dezvoltată de echipa de marketing a instituției în colaborare cu fondatorii ”Questo” cu ocazia Nopții Muzeelor 2018.

Pentru ”vânători”, o expoziție interactivă de pictură și fotografie

Pasionații de fotografie pot face o plimbare printre peisaje citadine băimărene, de-a lungul a mai bine de 100 de ani, vizitând expoziția interactivă de pictură și fotografie ”Safari Urban”. Expoziția temporară interactivă reunește peisaje citadine din colecția Muzeului Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”, semnate de pictorii care au activat în Baia Mare începând din secolul al XIX-lea, prezentate „în dialog” cu fotografiile echivalentului lor contemporan. Autorii – ”vânători” de peisaje citadine, profesioniști sau doar pasionați – care au fotografiile expuse pe simezele muzeului sunt: Bogdan Adrian Deac, Anand Donca, Florian Gherman, Rafaela Grețieș, Cristina Griga, Gabor Gyrmathy, Tudorel Ilie, Anda Marin, Roxana Petrovan, Florentina Popescu, Ryo & Noian, Andreea Teliban. Expoziție realizată cu sprijinul partenerului Electro Sistem Grup Baia Mare.

Programul Muzeului Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare” este de marți până duminică, între orele 10,00 – 17,00. Accesul vizitatorilor se face până la ora 16,30.

Sursă informații: Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”

Sursă foto: Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare” și eZiarultău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.