A început implementarea proiectului cofinanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, sesiunea I/2021, poARTA MARAMUREȘEANĂ II. ”Este o continuare a ceea ce Muzeul Maramureșean a început în anul 2018 și care, sperăm noi, că se va continua și în sesiunile care urmează”, se arată pe contul de socializare al proiectului.

Obiectivele au în vedere consolidarea dialogului cultural dintre meșterii populari și elevi/studenți/turiști/localnici. Totodată, proiectul se va concentra pe creșterea accesului publicului la cultură. Pe promovarea și consolidarea dialogului cultural, prin organizarea unor workshopuri interactive. Obiectiv facilitat de prezența unui atelier de tâmplărie în Muzeul satului maramureșean „Mihai Dăncuș”. Atelier realizat în cadrul proiectului meșteșugART MM, cofinanțat tot de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

”O componentă a proiectului se concentrează pe reabilitarea, reamenajarea și valorificarea patrimoniului cultural, prin intervenții la o șură din cadrul Muzeului satului maramureșean, în vederea organizării unui spațiu expozițional modern destinat expozițiilor foto-documentare și tridimensionale privind arta sculpturii în lemn, respectiv porțile tradiționale”, precizează sursa citată.

Parte din această lucrare a fost realizată. Lucrările de schimbare a învelitorii s-au finalizat. Urmează lucrările de reparații curente și amenajare expozițională.

Sursă informații și foto: Facebook / Poarta Maramureșeană

CITEȘTE ȘI:
Proiectul cultural ”poARTA MARAMUREȘEANĂ”, ediția a doua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.