Numărul dublu pe noiembrie-decembrie al revistei de cultură ”Nord Literar” a apărut de curând. 24 de pagini de critică, eseu, proză, poezie, dezbatere culturală. Spicuim.

Romanul ”Vrăjitoarea” al lui August Strindberg constituie punctul de pornire al eseului lui Gheorghe Glodeanu. Delia Muntean ”desenează” cronica volumului ”Prădătorii” al poetului Marcel Mureșan. Ana Olos propune un text despre receptarea critică a poeziei lui Teofil Răchițeanu. Dezbaterea din acest număr îl are în prim-plan pe criticul Laurențiu Ulici, omagiat la ediția-jubileu a Festivalului Internațional de Poezie de la Sighetu Marmației din acest an. Gheorghe Pârja semnează o pagină în memoria scriitorului basarabean Ion Druță. Și îi dedică o pagină lui Lucian Perța la împlinirea a 70 de ani.

În acest număr se pot citi versuri semnate Gabriel Cojocaru, George Nicoară, Viorel Vasile Vișovan și Flaviu Mihali. La rubrica ”Poemul lunii” sunt publicate două poezii pe care Nichita Stănescu le-a scris la prima sa călătorie în Maramureș.

Numărul de final de an 2023 al  revistei ”Nord Literar” este ilustrat cu lucrări din creația artistei Zoe Vida-Porumb. Despre autoare și despre operele ei scrie Ramona Novicov, în textul ”Făpturi de lumină”.

Sursă: Nord Literar

CITEȘTE ȘI:
Lucrări semnate Mihai Olos și Vida Gheza, în expoziție la Muzeul Satului Bănățean Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.