Muzeul Naţional de Artă Contemporană a încheiat procesul de achiziţionare de artă contemporană, ca urmare a suplimentării bugetului de către Ministerul Culturii, la începutul crizei provocate de COVID-19. 167 de lucrări semnate de 100 de artişti români contemporani au fost cumpărate de muzeu.

„În luna aprilie, într-un moment critic pentru artiştii români afectaţi de restricţiile impuse de pandemie, am propus finanţarea unui program de achiziţie de artă contemporană. Este o investiţie a statului român în artiştii români. Această măsură economică a vizat susţinerea creaţiei plastice româneşti şi îmbogăţirea patrimoniului muzeal. Este o măsură onestă pentru dezvoltarea şi susţinerea artiştilor plastici, care vine după 12 ani în care statul român nu a mai achiziţionat niciun fel de lucrări de artă plastică”, a arătat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Din cele 477 de dosare depuse au fost selectate 167 de lucrări. Alte 13 lucrări au fost donate de către artiştii selecţionaţi pentru achiziţia lucrărilor lor. Pentru acest demers a fost alocat un buget de 2 milioane de lei.

Sursa: Ministerul Culturii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.