Mai multe avertizări meteorologice a emis azi Administrația Națională de Meteorologie, avertizări care vizează și județul Maramureș.

Un cod portocaliu intră în vigoare în această seară, la ora 20.00. Și rămâne în vigoare până în 19 februarie, la aceeași oră. În intervalul menționat, în zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud și Suceava, la altitudini de peste 1700 m, temporar va ninge viscolit. Se va depune strat consistent de zăpadă. Vizibilitatea va fi redusă. La altitudini sub 1700 m, temporar va ploua. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40-50 l/mp și izolat 60-70 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Tot din această seară, de la ora 20.00, intră în vigoare un cod galben. Valabil până în 20 februarie, ora 10.00. La munte, la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări susținute. Cu rafale de peste 70-100 km/h. Va fi viscol, iar vizbilitatea va fi scăzută.

Alte atenționări meteo intră în vigoare de mâine de la ora 8.00 și sunt valabile până în 19 februarie, la ora 20.00. Un cod portocaliu de vânt și viscol a fost emis pentru altitudini mai mari de 1700 m. În Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100-120 km/h. Va fi viscol puternic. Un cod galben de intensificări ale vântului va fi valabil în nord-vestul, nordul, centrul și local în sudul și în extremitatea de sud-est a țării. Temporar vor fi intensificări ale vântului. Cu rafale de peste 55-65 km/h și izolat 70 km/h.

În nordul, nord-vestul și centrul țării vor fi precipitații moderate cantitativ și pe alocuri se vor acumula peste 25-35 l/mp.

Sursă informații și foto hartă: Administrația Națională de Meteorologie

CITEȘTE ȘI:
Vremea în Maramureș până în 26 februarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.