Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimările temperaturilor pentru următoarele două săptămâni în Maramureș. În prima săptămână vor fi diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Pentru ca în a doua săptămână temperaturile să fie relativ constante și încadrate în normalul acestei perioade din an.

Pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe importante între zile cu valori apropiate și sub cele normale în această perioadă din an. Cu maxime de 3-4 grade și minime de -3-0 grade, mediat regional. Mai scăzute în special în jurul datei de 29 noiembrie, cu maxime de aproximativ 0 grade și minime între -7 și -4 grade. Vor fi și perioade cu temperaturi mai calde decât normalul perioadei, cel mai probabil în 1 și 2 decembrie, când ziua se vor atinge chiar și 8 grade și noaptea temperaturile nu vor coborî sub 1 grad.

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care se vor situa în general în jurul celor specifice primei decade a lunii decembrie. Respectiv maxime ușor pozitive și minime nocturne până la -3 grade.

În prima săptămână, vor fi perioade în care precipitațiile vor fi frecvente și local mai însemnate cantitativ. Cu probabilitate mare în 28 noiembrie și 1-2 decembrie, când vor predomina ploile. În restul zilelor din interval, se vor semnala precipitații cu caracter temporar, sub formă de lapoviță și ninsoare.

Sursă informații: Administrația Națională de Meteorologie

DESCOPERĂ ȘI:
Frumoasa zi mohorâtă | galerie foto și video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.