Dacă azi media maximelor este de 3-4 grade în Maramureș, iar a minimelor se situează între -3 și -1 grad, urmează o răcire de scurtă durată a temperaturilor. Asta estimează Administrația Națională de Meteorologie. Astfel, temperaturile diurne nu vor mai trece de 1-2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie minimele vor scădea spre -8 grade.

Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ. Sunt posibile maxime termice de până la 8 grade. În noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 2-3 gade. Ulterior vremea se va răci. În perioada 20-23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi între -1 și 0 grade, iar a celor minime între -10 și -8 grade. Însă după această perioadă este probabilă o nouă încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de 3-4 grade, iar a celor minime între -4 și -2 grade.

Temporar vor fi precipitații în 15 și 16 ianuarie și din nou în perioada 18-20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

Deocamdată, însă, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare valabilă până mâine, la ora 18.00. În intervalul menționat, aria precipitațiilor va fi în extindere treptată începând din vest. Va ninge și se va depune strat de zăpadă, pe parcursul zilei de luni în zona Munților Apuseni și în jumătatea de nord a Carpaților Orientali, iar în noaptea de luni spre marți (15/16 ianuarie) și în restul zonei montane, precum și în regiunile intracarpatice. Izolat, în zona de munte, se vor acumula cantități de apă de 10-15 l/mp.

În regiunile sudice și estice, în noaptea de luni spre marți, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde vor fi rafale în general de 60-80 km/h, viscolind zăpadă. Vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de marți (16 ianuarie), când – în sudul Olteniei și al Transilvaniei și în sud-vestul Munteniei  se vor atinge viteze de 45-60 km/h.

Sursă informații: Administrația Națională de Meteorologie

DESCOPERĂ ȘI:
Baia Mare, în alb și negru | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.