Cerul este senin în zona înaltă de munte. Parțial acoperit în rest. Izolat, în zonele joase, se semnalează ceață. Vântul suflă slab, la moderat. Vizibilitatea în trafic este bună.

Stratul de zăpadă măsura până la 68 cm la Cavnic, 64 cm la Firiza, 55 cm în Pasul Gutai, 35 cm la Baia Borșa, 38 cm la stația meteo Iezer, 26 cm în Poiana Borșa, 24 cm la Târgu Lăpuș, 13 cm la Sighetu Marmației și Ocna Șugatag, 7 cm în Baia Mare. Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost ușor variabile. Gheața este prezentă la malurile râurilor Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Lăpuș și Cavnic. Curg sloiuri de gheață pe râul Iza.

Trafic rutier în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și parțial umed în zona de șes. Respectiv curat și umed în zona de munte. S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 11 utilaje și s-au împrăștiat 12 tone de material antiderapant. Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 18 utilaje și s-au răspândit 80 tone de material antiderapant.

Vremea va fi astăzi caldă pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 8 grade. Cele minime, între -2 și 0 grade. Cerul va fi variabil, mai mult noros spre seară și în cursul nopții. Când, pe arii extinse, vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie. La munte precipitațiile vor fi mixte. În zona montană înaltă va ninge. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări îndeosebi la munte. În zona montană înaltă va viscoli ninsoarea.

Sursă informații: Prefectura Maramureș. Foto: (c) eZiarultău.

CITEȘTE ȘI:
Vremea în Maramureș până în 20 februarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.